Mosjonering/aktivitet

I utgangspunktet står alle hundene ute i luftegårder på dagtid. Avhengig av vær, vind og hva de er vant til. Gjerne sammen med annen hund som de trives med. Vi prøver å få mosjonert flest mulig på formiddagen, og så er det brunch og hviletid ca. kl 12. Hviletidens lengde er individuell for hver enkelt hund, alt etter alder, pels, vær og vind.

Mosjonering:

Noen hunder trenger mer aktivitet, eller er under opptrening til jakt e.l. Disse kan vi kjøre ATV med. Vi har løyper på gress og grus, hvor de får løpe seg slitne. 10. juni 2016 åpnet vi også vår «hundewalker» som er en treningskarusell for hest, som nå er ombygd til bruk for hunder. En slik walker er vanlig i hundekjørermiljøet, for å trene kondisjon på løpshundene. Alle hundene har tilgang på denne, etter eiernes ønske. Vi har også tre store og en mindre løpegård, som hundene kan slippes flere sammen i. Disse bruker vi hver dag.

Vi bruker også godbitsøk som mental stimulering for hunder som trenger å få brukt hodet litt ekstra.

Dersom hunden din trenger litt ekstra, evt skal være hos oss lenge, har vi disse alternativene:

  • gåtur i flexiband, passer små og/eller gamle hunder. Kr 50,- kr pr tur
  • løpetur ved siden av atv, passer alle hunder som ikke har fysiske hindringer (halt/stiv) kr 100,- pr tur.
  • mosjonering i walkeren, passer alle, da tempo og hastighet tilpasses hver hund. Inkludert i døgnprisen.
  • mosjonering i stor løpegård, passer hunder som kan være sammen med andre. Ikke usikre/aggressive hunder, og ikke løpetidtisper. Inkludert i døgnprisen.